17 januari 2019

Leerplatform

Bloomwise is een veelzijdig en flexibel leerplatform. Het is gebruiksvriendelijk en heeft talloze mogelijkheden om beschikbare leermiddelen van uitgevers of anderen naar eigen inzicht in te zetten, aan te passen en aan te vullen.
Bloomwise biedt leraren de mogelijkheid om op maat onderwijs te verzorgen, waarbij het ondersteuning biedt aan de invulling van vakoverstijgend werken en het werken vanuit doelen. Bloomwise is dan ook het leerplatform dat gemaakt is voor betekenisvol onderwijs.

Zet leermiddelen uit de Bloomwise Mediatheek in, zoals je zelf wilt. Vul aan met eigen leermiddelen, of arrangeer de leermiddelen waar je mee aan de slag gaat.

 

Bloomwise biedt vele mogelijkheden om zelf leermiddelen te ontwikkelen. Er zijn meer dan 15 vraagtypen, van meerkeuze tot invuloefening en hotspotvragen. Projectwerk wordt ondersteund, opdrachten kunnen ingeleverd worden en van (peer)feedback voorzien worden. Resultaten kunnen in een portfolio geplaatst worden. Het aanmaken en aanpassen werkt eenvoudig en intuïtief.

Het plannen van activiteiten werkt eenvoudig en is overzichtelijk. Houd als leraar en de cursist/leerling eenvoudig overzicht op waar aan gewerkt is, en met welk resultaat. Ook als het gaat om voortgang op doelen/de leerlijn.

Prijzen, service en voorwaarden

Voor onderwijs (po, vo, beroepsonderwijs):

Bloomwise kost 10 euro per leerling per jaar (excl. btw) voor scholen met een Brinnummer. Het is mogelijk om extra modules aan te schaffen. Er geldt voor een school een minimale afname van 25 licenties. In de regel kiezen scholen voor één of meerdere trainingen en implementatie-ondersteuning. Het is goed om te weten dat Bloomwise op werkdagen altijd telefonisch bereikbaar is wanneer je met vragen zit. We helpen je graag verder.

Voor cursusinstituten / taalinstituten

Het prijsmodel van Bloomwise is op basis van licenties voor cursisten. Ontwikkelaars en docenten betalen geen licentiekosten. De licenties voor cursisten zijn een jaar geldig vanaf het moment dat de eerst keer wordt ingelogd. De prijs voor een licentie is 28 euro. Je kunt als instelling ook grotere licentiebundels kopen. Hierdoor krijg je korting op licentieprijs. Kijk voor meer informatie hier voor taalinstituten en hier voor opleidings/cursusinstituten.

Voor uitgevers/aanbieders van leermiddelen

Bloomwise werkt met meerdere aanbieders van content, ook van "gratis" content. Er zijn verschillende modellen mogelijk. Neem contact met ons op en we bespreken graag met je de verschillende mogelijkheden. Meer informatie vind je hier.

AVG

Bloomwise wordt gehost op Nederlandse servers en we voldoen aan de geldende privacy wetgeving. Bloomwise heeft het privacyconvenant getekend. Tussen de school en Bloomwise wordt een verwerkersovereenkomst afgesloten, conform de eisen die de wet ons stelt. We hanteren de Nederland ICT Voorwaarden zoals die opgesteld zijn door de vereniging Nederland ICT.

SAAS

Het online leerplatform is een software as a service (SAAS) applicatie. Dit houdt in dat de server, de hosting, het bijhouden van updates, het maken van backups en het oplossen van technische problemen met de software is inbegrepen in de prijs. Inclusief in de prijs is ook het gebruik van de tweedelijns helpdesk voor de complexere technische vragen. Bij de bundelprijs zijn de inrichting van de server en de SAAS inbegrepen.