Bloomwise dienstenpartner van VO-Content

Bloomwise biedt een flexibele oplossing voor scholen die met de Ster-collecties van VO-content werken of daarmee willen gaan werken. Het platform Bloomwise is bijzonder geschikt om met het materiaal van VO-content te werken en het materiaal te arrangeren.

VO-content

VO-content biedt met haar Stercollecties open digitale leerlijnen voor het voortgezet onderwijs. Ze zijn door ervaren docenten en redacteurs ontwikkeld. Honderden scholen in het vo zijn al lid van VO-content en kunnen de leermiddelen inzetten als aanvulling op het bestaande lesmateriaal, maar ook als methode. De Stercollecties zijn opgenomen in WikiWijs.

Arrangeren: eenvoudig en flexibel

Bloomwise heeft sinds kort een nieuwe functionaliteit. De Stercollecties kunnen eenvoudig geïmporteerd worden in Bloomwise door middel van de CTI en IMS CC standaarden. Wat Bloomwise uniek maakt is dat de arrangementen van VO-content eenvoudig vanuit de Bloomwise mediatheek toegewezen kunnen worden aan een groep leerlingen, en/of individuele leerlingen. Daarbij kan elke docent snel en eenvoudig aanpassingen maken als dat nodig is, zoals leermiddelen verwijderen en eigen leermiddelen toevoegen. Ook kan elke uitleg, vragenlijst of opdracht aangepast worden. Er wordt dan een kopie van het leermiddel gemaakt, zodat het VO-content origineel ongewijzigd blijft.

 

Veelzijdige leeromgeving

Bloomwise biedt de docent een gebruiksvriendelijke en volledige elektronische leeromgeving. Maak gebruik van de module voor projectwerk, de toetsmodule, werk met zelf/peer-evaluaties of het portfolio. Gebruik ook de leerlijnen, koppel ze aan leeractiviteiten en houd op innovatieve wijze overzicht op de geplande en behaalde doelen. Lees hier meer over ons platform.

Kennismaken met Bloomwise?

Werkt je school met de Ster-collecties van VO-content, of zou je geïnteresseerd zijn in het werken met deze leermiddelen? Wil je kennismaken met Bloomwise, of zou je willen deelnemen aan een pilot? Neem contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden:

Wim de Boer, w.deboer@bloomwise.nl

Interessant? Deel via :
Bloomwise, Bloomwise