Bloomwise dienstenpartner van VO-content

Bloomwise is een samenwerking aangegaan met VO-content. De flexibele leeromgeving biedt veel mogelijkheden voor docenten die met de Stercollecties van VO-content werken of daarmee willen gaan werken.

VO-content

VO-content biedt met haar Stercollecties open digitale leerlijnen voor het voortgezet onderwijs. Ze zijn door ervaren docenten en redacteurs ontwikkeld. Honderden scholen in het vo zijn al lid van VO-content en kunnen de leermiddelen inzetten als aanvulling op het bestaande lesmateriaal, maar ook als methode. De Stercollecties zijn opgenomen in WikiWijs.

Arrangeren: eenvoudig en flexibel

De Stercollecties kunnen geïmporteerd worden in Bloomwise door middel van de CTI en IMS CC standaarden. De laatste versies van de materialen (van VO-content), of de eigen bewerkingen van docenten in Wikiwijs kunnen zo in Bloomwise gebruikt worden.

Wat Bloomwise uniek maakt is dat de arrangementen van VO-content eenvoudig vanuit de Bloomwise mediatheek toegewezen kunnen worden aan een groep leerlingen, en/of individuele leerlingen. Daarbij kan elke docent aanpassingen maken als dat nodig is, zoals leermiddelen verwijderen en eigen leermiddelen toevoegen. Ook kan elke uitleg, vragenlijst of opdracht aangepast worden.

 

Veelzijdige leeromgeving

Bloomwise biedt de docent een gebruiksvriendelijke en volledige elektronische leeromgeving. Maak gebruik van de module voor projectwerk, de toetsmodule, werk met zelf/peer-evaluaties of het portfolio. Gebruik ook de leerlijnen, koppel ze aan leeractiviteiten en houd op innovatieve wijze overzicht op de geplande en behaalde doelen. Lees hier meer over ons platform.

Aan de slag met Bloomwise?

Werkt je school met de Stercollecties van VO-content, of zou je geïnteresseerd zijn in het werken met deze leermiddelen? Wil je kennismaken met Bloomwise? Neem contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden:

Wim de Boer, w.deboer@bloomwise.nl

Interessant? Deel via :
Bloomwise, Bloomwise